Poperinge
Opbrengsteigendom: unieke garage - opslagruimte

Abeelseweg 183, 8970 Poperinge

ref. D_Abeelseweg_Garage

Omschrijving

In het rustige Abele, gelegen op een steenworp van Poperinge vinden we " 't Kommiezenhuisje", het oude douanegebouw te Abele, die op initiatief van Wally Merlevede gerenoveerd werd.
Het douanegebouw, dat dateert uit 1953, verloor zijn functie in 1988 met de verplaatsing van de grenspost naar Callicanes. Wally kocht het pand in 1998. Hij opende themacafé " 't Kommiezenhuisje" en richtte in de oude douanevertrekken een museum in. 't Kommiezenhuisje mocht gemiddeld 2.500 bezoekers per jaar verwelkomen en bood de mogelijkheid tot overnachting aan. Tevens kon men er terecht voor een lekkere verrassende hap en incentives voor groepen en bedrijven.

Op heden is het gebouw ingedeeld in 4 delen: Woning - handelspand met woonst - penthouse - garage


De Garage - opslagruimte:
De garage is een uniek gebouw deel uitmakend van het vroegere 't Kommiezenhuisje. het gebouw is erg degelijk opgebouwd in klassiek metselwerk met een karaktervol zadeldak. In de ruimte zijn er betonnen gewelven voorzien waardoor de garage een zoldergedeelte bekomt. De afmetingen van de garage zijn 6.9m op 3,4m.

Belangrijk:
  • De garage kan enkel afzonderlijk aangekocht worden als de koper van de penthouse deze opportuniteit niet samen wenst aan te kopen;
  • Bezoeken enkel voor de garage/opslagruimte kunnen op heden nog niet ingepland worden, dit kan enkel in combinatie met een bezoek aan de penthouse (men kan zich wel reeds online registreren indien er enkel interesse is in de garage).
Wat meer over Abele:
Abele, een gehucht op de Frans-Belgische grens, maakt deel uit van de fusiegemeente Poperinge. Het gehucht ligt niet alleen op de landsgrenzen, maar ook op gemeentegrenzen. Abele bestaat nl. uit de uitlopers van 3 gemeenten: Watou, Poperinge en Boeschepe (Fr.).
Wie wil genieten en tot rust komen is hier van harte welkom. Deze landelijke streek baadt in een ongedwongen sfeer van nonchalante gezelligheid en heeft alles om de bezoeker te bekoren.

U kan ons contacteren op het nummer 051 50 11 51 of via diksmuide@diksimmo.be
Diego Cauwelier Diego Cauwelier

Diego Cauwelier Vastgoedadviseur

+32 (0)51 50 11 51
diego@diksimmo.be

Specificaties

Overzicht

Type Garage
Grondoppervlakte 24 m²
EPC-waarde 153 kWh/m²

Gebouw

Bouwjaar 1953
Type Garage
Algemene staat Instapklaar
Bemeubeld Ja
Overstromingsgevoeligheid Niet overstromingsgevoelig
Beschermd erfgoed Nee
Voorzieningen /
Omgeving Landelijk, Rustig, Onderwijs - Secundair onderwijs (Sint-Janscollege 1 [4,87 km]), Warenhuizen - Aldi (8970 Poperinge [4,16 km]), Warenhuizen - Colruyt (POPERINGE (COLRUYT) [4,9 km]), Onderwijs - Basis en kleuter onderwijs (Vrije Basisschool De Kleine Prins [2,14 km]), Vervoer - Treinstations (Poperinge [5,87 km]), Warenhuizen - Delhaize (Provenplein 42 8970 Poperinge [7,77 km]), Dorp, Vervoer - Bus-en/of tramhalte (Abele Douane [0,02 km])

Ruimtelijke ordening

Gevalideerd as-builtattest Nee
Stedenbouwkundige overtreding Nee
Stedenbouwkundige bestemming Woongebied
Bouwvergunning Ja
Verkavelingsaanvraag Nee
Voorkooprecht Nee
Afgebakende oeverzone Niet van toepassing
Geïnventariseerd erfgoed Nee

Fotogallerij