07/11/2018

Dit zijn de interieurtrends voor 2019!

Dit zijn de interieurtrends voor 2019!

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends, ook als het om de inrichting van je thuis gaat. Ga je bouwen of verbouwen? Dan kunnen deze interieurtrends je vast en zeker inspireren.

Om maar meteen met de kleur in huis te vallen: in 2019 kleuren donkerpaars, blauw, donkere bruintinten, mosterdgeel, goud en pastel je muren. Het zoetroze dat het voorbije jaar heel populair was, maakt plaats voor lila, peach en terra peach. Perfect te matchen met brons en koper. Als je meerdere kleuren wilt combineren, dan mag dat met een gezonde dosis lef. Met donkerpaars, velvetblauw en beigetinten zit je bijvoorbeeld helemaal goed.

Zijn die kleuren niet echt je ding? Dan brengt Pantone redding, want zij selecteerden maar liefst 72 kleuren, verdeeld over acht kleurpaletten. ‘Cravings’ en ‘Classico’ zijn er twee van. De kleuren rode, oranje, roze en paarse tinten zetten zich in het pallet ‘Cravings’ helemaal af tegen cappuccino-kleuren. Het pallet ‘Classico’ is net iets rustiger en tijdlozer, met grijs, bordeauxrood, taupe en zwart. Kortom: met de kleuren van je muren kun je in 2019 helemaal niet missen. 

Het imperfecte plaatje 

Na het verven volgt misschien nog het leukste onderdeel: decoreren! In 2018 stond alles inteken van het perfecte plaatje, maar dat is helemaal voltooid verleden tijd. In het nieuwe jaar staat echtheid, puurheid, onvolmaaktheid en vergankelijkheid centraal. Grove structuren, natuurlijke patronen en materialen nemen het over. Een prachtige onbewerkte houten tafel, een vloer uit natuursteen, een bijzettafel uit marmer.

In Japan wordt het perfect samengevat onder de noemer ‘Wabi-Sabi’: de kunst van de imperfectie. En de ‘kintsukuroi’ is daar een vrij letterlijke uitvoering van. Met een soort hars, met goud- of zilverpigmenten, worden gebroken schalen, tegels of stenen ‘gelijmd’. Afgedankte materialen worden bewerkt tot prachtige eyecatchers, die mooier zijn dan ooit tevoren.

Eén met de natuur 

Een van de absolute blijvers uit het voorbije jaar is de verbinding met de natuur. Kleurrijke kussenslopen met een bloemenprint, natuurlijke materialen zoals wol, bamboe en rotan sieren je interieur. En natuurlijk een overvloed aan planten, om helemaal één te worden met het groen. Met populaire deco-items zoals glazen flessen en ingelijste bladeren maak je het helemaal af.

De extra aandacht voor de natuur gaat natuurlijk ook hand in hand met duurzaamheid. Door de opwarming van de aarde wordt er steeds bewuster geleefd. En dat is niet alleen terug te vinden in het energieverbruik, maar ook in het interieur. Het duurzaam leven kent uiteraard ook z’n grenzen, maar door sommige materialen in je huis te integreren, draag je bij aan een betere wereld. Materialen als kurk, linnen, jute en riet zijn daar perfect voor.

Weerspiegeling van het leven 

 In 2019 staat niet alleen de natuur centraal, maar ook het leven en meer specifiek: het drukke leven. De kinderen naar school brengen, een hele dag werken, gaan fitnessen, een etentje met vrienden, geen enkele dag is nog dezelfde. En dat zie je terug in het interieur. Een rond vloerkleed met een vierkante tafel, blauwe muren in combinatie met een oranje zetel, rieten stoelen met kussens in velours, het contrast kan en mag er zijn.

Klein maar fijn 

De vastgoedprijzen die de laatste jaren de hoogte in vlogen, vertalen zich natuurlijk ook in het interieur. Misschien niet rechtstreeks. Al zijn de bouwgronden ook een stuk kleiner geworden waardoor er steeds kleiner gebouwd moet worden, met steeds kleinere ruimtes. Om de kamers ten volle te benutten, moet je dus multifunctioneel inrichten. Een kast in je living die je in een mum van tijd kunt omtoveren tot bureau, een boekenkast onder de trap, … Je ruimte en meubels optimaal benutten is de boodschap.

Gerelateerde berichten

Verhoog de waarde van je huis met rolluiken

Verhoog de waarde van je huis met rolluiken

Lees meer
6 handige tips om ruimte te besparen in je badkamer en keuken!

6 handige tips om ruimte te besparen in je badkamer en keuken!

Lees meer