30/03/2018

EEN WONING KOPEN VIA MAIL, DAT KAN!

EEN WONING KOPEN VIA MAIL, DAT KAN!

Een akkoord via e-mail is voortaan een rechtsgeldig bewijs voor de aankoop van een woning. Minister van Digitale Agenda De Croo (Open Vld) maakt komaf met een lacune in het economisch wetboek. 

Het hof van beroep in Antwerpen oordeelde vorig jaar dat een deal via e-mail over de prijs van een huis of appartement geen enkele juridische waarde heeft. De rechtbank baseerde zich daarvoor op de wet op de elektronische handel van 2003, die een uitzondering maakt voor onroerende goederen. Het arrest deed veel stof deed opwaaien in de vastgoedsector. Onder makelaars is het een gangbare praktijk om via elektronische weg te onderhandelen over een verkoop, in afwachting van een compromis. Bovendien ging het arrest in tegen eerdere rechtspraak van het hof van beroep in Gent, dat een verkoop via sms wél rechtsgeldig achtte.

 

Met een aanpassing van het economisch wetboek neemt Alexander De Croo de onduidelijkheid nu weg. “Wetgeving moet zich aanpassen aan het digitale tijdperk. Het kan niet dat mensen die te goeder trouw handelen en via e-mail een akkoord bereiken, met lege handen achterblijven. Voortaan geldt een akkoord via elektronische weg als juridisch bewijs van een transactie.” (DDW)

bron: HLN

Gerelateerde berichten

7 verbouwingen waarvan je niet wist dat een vergunning nodig is.

7 verbouwingen waarvan je niet wist dat een vergunning nodig is.

Lees meer
Wat moet je weten over woonkredieten in 2021

Wat moet je weten over woonkredieten in 2021

Lees meer