03/05/2018

Uw huis vol planten en je bent meer dan hip!

Uw huis vol planten en je bent meer dan hip!

Groen in huis is terug hip. Het is geen nieuwe trend, maar hij is wel volledig terug van weggeweest.. Mensen komen steeds creatiever uit de hoek om bloemen en planten te verwerken in hun interieur. Want stilaan is iedereen het er over eens: groen in je interieur zorgt voor een beter humeur. Of je meteen een volledige jungle moet inrichten in je interieur? Niet noodzakelijk. 

Ontdek met onze tips hoe je op een creatieve manier meer groen in je interieur kan verwerken. Je hebt er zelfs geen groene vingers voor nodig!

Gebruik cactussen in je interieur

Waarom cactussen? Heel eenvoudig, omdat het één van de makkelijkste planten is om te onderhouden. Cactussen saai? Helemaal niet! Plaats ze in leuke potjes en combineer verschillende cactusjes bij elkaar om heel leuke en speelse effecten bekomen. Bovendien geeft een cactus je interieur meteen een exotische toets. De truc zit hem in het combineren: enkele cactussen samen creëren al een volledig andere sfeer dan dat ene verlaten cactusje. Hieronder zie je bijvoorbeeld cactusjes op een stijlvolle manier

Ken je het fenomeen airplants al?

Het is een nieuwe trend die komt overwaaien vanuit Scandinavië. Epifyten zijn de vaakst voorkomende airplants. Ze zijn perfect voor wie zelfs moeite heeft om een cactus in leven te houden. Goed nieuws dus als je houdt van groen, maar absoluut geen groene vingers hebt.

Deze plantjes leven namelijk van zonlicht en héél af en toe een beetje water. Ze hebben geen wortels, waardoor je ze perfect in een mooi potje of een ander hip object kunt plaatsen, zonder dat de plantjes daar zelf last van hebben. Laat je creativiteit dus maar de vrije loop!

Hangende planten zijn weer in

Het werd in de jaren '70 en '80 wel vaker gedaan: planten die van het plafond naar beneden hingen. Trends komen en gaan. Hangplanten zijn een hele poos als ouderwets en 'uit de mode' bestempeld, maar zijn nu volop bezig aan een comeback. Uiteraard in een hippe versie... Je kan het zo gek niet bedenken, als het maar van het plafond naar beneden hangt.

Jungle fever

Tropische planten met grote bladeren, de Monstera plant, maar ook robuste klimplanten, schaduwplanten en planten met geprinte bladeren als de Calathea zijn ideale sfeermakers om van uw leefruimte een mini jungle te maken. 

en ja, overdrijven mag gerust, het is niet alleen ontzettend rustgevend om thuis te komen tussen de planten, het is tevens super gezond! want de meeste planten zuiveren de lucht in uw woonkamer. combineer diverse planten en ga op zoek naar de best passende potten of manden om van uw woonkamer een echte tropische parel te maken. 

Gerelateerde berichten

Sleuteloverdracht

Sleuteloverdracht

Lees meer
6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

Lees meer