07/11/2017

1 op de 5 huizen gekocht als investering

1 op de 5 huizen gekocht als investering

 In plaats van hun geld bloot te stellen aan povere intrestvoeten of risico’s op de beurs, investeren veel Belgen het tegenwoordig liever in vastgoed. Eén op de vijf panden wordt gekocht om te verhuren. Bij nieuwbouw is dat zelfs de helft.

Op dit moment worden ongeveer drie op de vier woningen in ons land betrokken door de eigenaar, terwijl één vierde wordt verhuurd. “Maar dat is aan het veranderen”, zegt Frédéric Vandenhende van Investr, een onlineplatform van vastgoedinvesteerders dat een groot onderzoek uitvoerde. “We gaan naar een grotere huurdersmarkt, zoals in Nederland en Duitsland, waar de verhouding tussen eigenaars en huurders ongeveer fiftyfifty is. Investeerders kiezen voor vastgoed omdat ze dat als crisisbestendig beschouwen en het risico laag inschatten. Het is makkelijk weer te verkopen, fiscaal voordelig en de leningen staan nog steeds laag.”

Meer investeerders

Ook de notarissen merken dat ze meer investeerders tegenover zich krijgen. “2017 wordt een recordjaar wat betreft vastgoedtransacties, en dat is vooral te danken aan kopers die hun woning meteen weer verhuren”, zegt Bart Van Opstal, woordvoerder van de notarisvereniging. “Dat investeerders vooral nieuwbouw kopen, is heel logisch: ze willen hun rendement niet in gevaar brengen door kosten te doen aan hun huurpand.” Omdat er nog zo’n groot aanbod aan beschikbaar vastgoed is in ons land, zal de interesse van beleggers de prijzen niet meteen de hoogte injagen, verwachten de notarissen.

Bron: HLN

Gerelateerde berichten

6 handige tips om ruimte te besparen in je badkamer en keuken!

6 handige tips om ruimte te besparen in je badkamer en keuken!

Lees meer
Welke kachel past bij jou?

Welke kachel past bij jou?

Lees meer