07/11/2017

6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

In de strijd om van je bed tot de deur te komen in de vroege ochtend vergeet je soms bijna dat je badkamer dé plek is om tot rust te kunnen komen. Maar ergens tussen die stapel natte handdoeken, slaaprimpels en rondslingerende beautyproducten is die oase er wel. Wij helpen je deze (terug) te vinden.

1. Neem de ruimte

Je hebt een plek voor je eigen spullen nodig, zodat het niet voelt alsof je de producten van je vriend, vrouw of huisgenoot steelt. Ruim een lade uit voor jezelf, haal een plank leeg in een kastje of claim een andere vaste plek voor je spullen. En dat hoeft helemaal niet veel ruimte te zijn.

2. Ff dimmen

Investeer in een dimmer voor je verlichting, zo'n felle tl-buis in de morgen doet niemand goed.

3. Less is more

Je gaat naar de badkamer om schoon te worden, dus moet je badkamer zelf ook zo voelen. Haal natuurlijk licht binnen, laat het sluiten van de gordijnen lekker over aan je buren en ruim je spullen netjes op in een kastje. Als je badkamer licht, ruimtelijk en opgeruimd is, zal je je er gelijk meer thuis voelen.

4. Voetjes van de vloer

Koude voeten doen niet veel goeds voor je humeur en ook een drijfnatte badkamervloer kan de nodige irritaties opwekken. Leg daarom een dikke en kwalitatieve badmat neer en hou je voeten van de (koude) vloer.

5. Entertain yourself

Voorkom dat je noodgedwongen en voor de zoveelste keer de achterkant van je shampoofles gaat lezen en leg een stapel tijdschriften of een goed boek neer op de badrand, of investeer in een waterdichte radio voor onder de douche.

6. Planten

Al lijkt de badkamer niet de meest voor de hand liggende plek; planten passen perfect in deze ruimte. Ze geven een groene touch aan een vaak steriel witte omgeving. En wist je dat er een heel scala aan tropische planten zijn die het ontzettend goed doen in de badkamer? 

Vind de perfecte plant bij uw a-florist in de buurt.

Afbeeldingsresultaten voor plants bathroom

7. Luxe accenten

Verwen je zelf een beetje extra door te investeren in luxe accenten. Zoals knappe badkameraccessoires, zachte handdoeken of een badjas. Sfeervolle kaarsen of geurstokjes helpen ook een handje. Niets vrolijkt je meer op vóór of na een lange werkdag.

bron: Elle-Interieur

Gerelateerde berichten

Ontdek het kleinste vastgoedkantoor van België

Ontdek het kleinste vastgoedkantoor van België

Lees meer
Je huis voorbereiden op bezichtigingen: 3 details

Je huis voorbereiden op bezichtigingen: 3 details

Lees meer