30/09/2022

Is het nog interessant om uw woning te verhuren?

Is het nog interessant om uw woning te verhuren?

Het leven wordt steeds duurder. Is het met deze stijgende prijzen voor onder andere gas en elektriciteit nog interessant om te investeren in vastgoed? “Ja!” is het korte antwoord, maar er zijn uiteraard wel een aantal dingen waar u op moet letten.

 

Een woning kopen om te verhuren

Om extra inkomsten te genereren is investeren in vastgoed altijd een goed idee. Er zijn natuurlijk wel een aantal factoren waar u rekening mee moet houden.

Hoe weet u dan precies of uw investering de moeite waard is? Vergelijk de gegenereerde inkomsten met de kosten. De inkomsten zijn wat binnenkomt qua huur. De kosten zijn de som van o.a.: aankoopprijs, verbouwingswerken, onderhoud, notariskosten, registratierechten, onroerende voorheffing, etc.

De som van alle kosten gedeeld door de maandelijkse huurinkomsten staat gelijk aan het rendement. Bij Diksimmo helpen we u graag met de berekening hiervan. Kom gerust eens langs bij ons op kantoor.
Ten slotte mogen we ook de stijgende trend van het vastgoed niet vergeten. Uw investering stijgt dus sowieso in waarde.

 

Wat zijn de grootste kosten?

Jammer genoeg is het niet enkel de aankoopprijs die u in rekening moet brengen bij investeren in vastgoed. Hou zeker rekening met het ereloon van de notaris, de aktekosten en de registratierechten. In Vlaanderen zijn deze laatste gelijk aan 12% van de aankoopprijs bij een tweede woning.

Op fiscaal vlak betaalt u als verhuurder de onroerende voorheffing en personenbelasting. Deze belasting wordt NIET berekend op uw huurinkomsten, maar wel op het kadastraal inkomen van het pand. Wat een groot voordeel is, want dat ligt heel wat lager dan reële huurinkomsten.

 

 

Heeft u nog meer vragen of bent u van plan om te investeren in vastgoed? Kom gerust eens kijken wat onze mogelijkheden zijn. Contacteer ons en maak een afspraak op kantoor.

(bron: zibber.be)

Gerelateerde berichten

Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Lees meer
1 op de 5 huizen gekocht als investering

1 op de 5 huizen gekocht als investering

Lees meer