02/12/2022

Waarom verhuren met een makelaar? 11 redenen

Waarom verhuren met een makelaar? 11 redenen

U hebt een woning of appartement die u graag wil verhuren? Prima, vastgoed verhuren is altijd een goed idee om extra inkomen te verwerven. Maar waarom zou u kosten maken en samenwerken met een makelaar? U denkt wellicht dat u prima zelf uw woning kan verhuren. Toch raden we u ten zeerste aan om hiervoor samen te werken met Diksimmo. Hieronder hebben we de 11 belangrijkste voordelen opgelijst als u samenwerkt met een makelaar bij het verhuren van uw vastgoed.
 

1. Zorgeloos verhuren

Bij Diksimmo zijn we niet zomaar uw makelaar. We staan altijd voor u klaar als uw vertrouwenspersoon. Onze slogan, “haal vertrouwen in huis”, mag u dus best letterlijk nemen. We ontzorgen u volledig, zo kunt u maximaal genieten van uw rendement.
 

2. Hoogst mogelijke rendement

Ons verhuurteam kent de markt door en door. Hierdoor kunnen wij perfect inschatten wat de beste prijs is voor de verhuur van uw vastgoed.
We analyseren aandachtig de markt en vergelijken uw pand met gelijkaardige panden in de regio. Op basis hiervan maken wij een weldoordachte bepaling van de huurprijs.
 

3. Groot klantenbestand

Als u zelf uw woning verhuurt, is het vaak niet evident om een geschikte huurder te vinden. Ook merken we dat het niet altijd verstandig is om te verhuren aan vrienden of familie. Wij spreken ons klantenbestand rechtstreeks aan en promoten uw woning of appartement. We gaan direct op zoek naar een geschikte huurder.
 

4. In-house marketing

Zelf een geschikte kandidaat vinden is niet eenvoudig. Wij zorgen ervoor dat uw woning of appartement op de best mogelijke manier in beeld komt. We zetten in op printmedia en zorgen voor zichtbaarheid in het straatbeeld. Ook online zorgen we voor een zo hoog mogelijke visibiliteit. Uw pand komt online op onze dynamische en aantrekkelijke Diksimmo website. Ook op heel wat immo sites zorgen wij voor de publicatie. Denk maar aan Immoweb, Zimmo en Proxio.
 

5. Professionele fotografie

Om de hoogst mogelijke huurprijs te krijgen voor uw woning of appartement is professioneel beeldmateriaal van cruciaal belang. Wij werken samen met professionele fotografen om uw woning zo aantrekkelijk mogelijk vast te leggen op beeld.
 

6. Correcte administratieve afhandeling van a tot z

Bij de verhuur van uw woning komt heel wat administratie en papierwerk kijken. Bij Diksimmo zorgen wij ervoor dat alle administratie correct verloopt. Wij handelen alle administratieve taken voor u af.
 

7. Juridische hulp

Bij eventuele huurgeschillen komen vaak heel wat juridische vragen kijken. Wij staan 7 op 7 voor u klaar met een antwoord op al uw juridische vragen.
 

8. Zekerheid – Screening van de huurder

Vooraleer we u in contact brengen met een potentiële huurder, maken wij een uitgebreide screening van deze persoon. Concreet wil dit zeggen dat we heel wat zaken controleren. We vragen een kopie van de identiteitskaart van de potentiële huurder. We vragen de laatste loonfiches en polsen naar de gezinssituatie. Daarnaast doen we ook een grondige check op social media. Ten slotte nemen we ook even contact op met eventuele vorige huisbazen.
 

9. Grondige plaatsbeschrijving

Voor verhuur komen wij ter plaatse voor een grondige plaatsbeschrijving en registratie. We beschrijven alle details van de woning en nemen ook overal foto’s van. Als op het einde van de huurtermijn blijkt dat er schade is aan de woning/het appartement is er geen ruimte voor betwisting. Op die manier bent u als verhuurder automatisch ingedekt tegen eventuele schadegeschillen in de toekomst.
 

10. Maximale bescherming van de verhuurder

Tegenwoordig zijn alle wetten en regelgevingen in het voordeel van de huurder. De huurder is dus enorm beschermd. Wij zorgen voor uw bescherming als verhuurder.
 

11. Jaarlijkse opvolging van de indexatie

Elk jaar volgen wij de indexatie op van uw eigendom. We brengen u op de hoogte via een indexeringsbrief in uw mailbox. We vermenigvuldigen uw basishuur met de nieuwe index en delen dit vervolgens door de basisindex. Hieruit komt dan het voorstel voor uw nieuwe verhuurprijs.

 

Samenwerken met een makelaar voor de verhuur van uw eigendom brengt een extra kost met zich mee. Maar dit weegt zeker niet op tegen alle voordelen die u hiervoor krijgt in de plaats.

Bent u van plan om uw woning of appartement te verhuren? Maak hier uw afspraak en kom langs bij ons op kantoor voor een vrijblijvende kennismaking.

Gerelateerde berichten

Van dakpannen met geïntegreerde cellen tot complete PV-daken: zonnestroom was nog nooit zo mooi!

Van dakpannen met geïntegreerde cellen tot complete PV-daken: zonnestroom was nog nooit zo mooi!

Lees meer
Registratierechten voor alle gezinswoningen naar 7 procent

Registratierechten voor alle gezinswoningen naar 7 procent

Lees meer