27/01/2023

Dit zijn de woontrends van 2023

Dit zijn de woontrends van 2023

Heeft u net uw nieuwe thuis gekocht, maar kan uw woning of appartement wel een update gebruiken? Of bent u op zoek naar inspiratie voor uw komend renovatieproject?
Dan staat Diksimmo klaar om u te helpen! Wij gingen voor u op zoek naar de nieuwste woontrends van 2023. Deze 5 interieurtrends zijn dit jaar niet weg te denken uit een hip en trendy thuis.
 

1. Scandinavisch

De Scandinavische interieurstijl is al enkele jaren extreem populair. Ook dit jaar zal het Scandinavisch interieur trending blijven. Het grote voordeel aan deze woontrend is dat het niet alleen tijdloos is, maar ook zeer licht en luchtig. Een Scandinavisch ingerichte woonkamer straalt rust en harmonie uit.
Bij deze interieurstijl staat functionaliteit centraal. Meubilair van essen- of beukenhout wordt gecombineerd met heel wat zacht textiel. Minimalisme en comfort zijn eigen aan de Scandinavische stijl.
Verder herkent u deze woontrend ook aan de zachte tinten, harmonie en basiselementen in kleurgebruik.
 

2. Bohemian

Is this the real life? Is this just fantasy? Net zoals 'Bohemian Rhapsody' van Queen een combinatie van verschillende muzikale genres is, is de Bohemian woonstijl een combinatie van kleuren, planten, meubels en natuurlijke materialen.
De Bohemian, ook wel Boho stijl genoemd, doet vaak wegdromen naar meer exotischere oorden. Binnen de Boho stijl onderscheiden we twee uitvoeringen.
Ten eerste hebben we de kleurrijke Bohemian interieurtrend. De mix van kleuren en verschillende meubels is hier zeer typerend.
Ten tweede hebben we ook een heel esthetische en elegante Boho stijl. Naturel tinten, warme houtsoorten en 'ton sur ton' effecten.
Vervolgens herkent u de Bohemian stijl ook aan het gebruik van franjes, dierenmotieven, schelpen en veren. U vindt deze elementen vaak terug in wandbekleding van een Boho interieur.
Ten slotte worden in deze woontrend ook heel wat planten gebuikt. Denk maar aan vijgen, olijven, cactussen, bananenplanten, monstera, etc.
 

3. Warm ton sur ton

Zoals daarnet al in de Bohemian stijl kort vermeld is ook 'ton sur ton' een zeer populaire interieurtrend in 2023.
Deze woonstijl is ideaal voor wie minder houdt van uitgesproken kleuren en meer fan is van een rustgevend interieur. Ook het warme kleurenpalet van de ton sur ton stijl blijft een trending woontip in 2023. Aardetinten, taupe en zandkleuren worden gecombineerd met warme houtsoorten. Dankzij deze warme houtkleuren zorgt de ton sur ton woonstijl voor veel neutraliteit in uw interieur. De combinatie van lichte neutrale tinten met donker hout zorgt voor meer diepte in uw woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer.
 

4. Art Deco

Binnen de art deco stijl zien we heel wat klassieke elementen van hoge kwaliteit, geometrische vormen en rijke kleuren. Denk maar aan dieppaars en koninklijk blauw. Ook goud- en zilveraccenten met weelderige printen en spiegelende oppervlaktes zijn erg populair in de art deco woontrends. Designlampen met bladgoud horen zeker thuis in een art deco woonkamer.
Vervolgens zien we binnen deze interieurtrend ook heel wat invloeden uit het buitenland. Perzische kleden of Afrikaanse sculpturen zijn zeer typerend voor een art deco interieur. Ook ronde spiegels met gouden randen of zilveren kaarshouders passen perfect in dergelijk interieur.
 

5. Natuurlijk & duurzaam wonen

Deze laatste woontrend van 2023 legt de nadruk op een duurzaam interieur. Haal de natuur naar binnen met een duurzaam design. 
Deze interieurtrend maakt gretig gebruik van natuurlijke kleuren als groen, beige, rood- en bruintinten. Deze kleurtrends zien we heel vaak terug in het interieur van 2023.
De groene kleuren vindt u in meubilair en muren, maar ook in heel wat planten. In combinatie met beige kleurtinten en stoffen zoals katoen en linnen zorgt deze woontrend voor het ultieme natuurlijke effect.


Bent u op zoek naar een nieuwe thuis? Of heeft u door het lezen van deze wooninspiratie de smaak te pakken gekregen om te renoveren? Aarzel niet en ontdek ons vastgoedaanbod in de Westhoek en daarbuiten.

Gerelateerde berichten

LOTHIAS geeft fakkel over aan DIKSIMMO

LOTHIAS geeft fakkel over aan DIKSIMMO

Lees meer
Welke hernieuwbare energie kiezen voor je nieuwbouw

Welke hernieuwbare energie kiezen voor je nieuwbouw

Lees meer