01/12/2023

Zo richt jij je badkamer relaxed in!

Zo richt jij je badkamer relaxed in!

De badkamer: we komen er doorgaans minimaal twee keer per dag. In de ochtend maken we ons klaar voor de werkdag, in de avond bereiden we ons voor op de nachtrust. Naast een praktische ruimte is het heerlijk als jouw badkamer ook een plek van rust en ontspanning is. Een plek waar je even helemaal tot rust kunt komen na een lange werkdag en een momentje voor jezelf kan nemen. Zo richt jij je badkamer relaxed in!

Genoeg opbergruimte

Losse spullen in een ruimte zorgen voor enorm veel onrust. Zorg daarom voor genoeg opbergruimte in de badkamer. Neem kastjes met deuren, als je zoveel mogelijk spullen achter een deur of in een la opbergt (uit het zicht dus) zorgt dat voor ontzettend veel rust en eenheid. Berg kleine dingetjes, zoals bodylotions of make-up, op in bakjes. Sorteer deze spulletjes: de body-artikelen bij elkaar, de make-up bij elkaar, de haarspullen bij elkaar. Je kunt hiervoor ook waterdichte etiketten gebruiken. Hang een rekje op in de douche en vul deze met zeep en fijne shampoo zoals Keune shampoo. Zo voorkom je dat de hele douchevloer vol staat met allemaal flessen.

Rust in kleuren

Als jij graag voor een relaxte badkamer wilt gaan moet je ook nadenken over de kleuren. Donkere of felle kleuren zijn geen goed idee. Combineer verschillende lichte tinten met elkaar, bij voorkeur veel wit. Witte elementen kun je aanvullen met lichtgrijs -blauw of groen.

Geur

Geur is van grote invloed op ons welzijn. Maak van jouw badkamer een relaxte plek door te werken met een geur die jij prettig vindt. Gebruik geurkaarsen, geurstokjes of zelfs wierook. Planten in de badkamer kunnen een ontzettend ontspannend effect hebben. Lavendel is bijvoorbeeld een geur die echt zorgt voor een diepe ontspanning, maar ook voor een betere nachtrust. Je wordt er zelfs minder zenuwachtig van. Marjolein daarentegen helpt tegen geestelijke vermoeidheid, heeft positieve invloed op je gedachten en brengt rust. We worden ook automatisch relaxter in de aanwezigheid van groen. Niet alleen ruiken planten lekker en zien ze er gezellig uit. Planten hebben ook een luchtzuiverende werking. Ga voor tropische planten die goed kunnen tegen een warm en vochtig klimaat. Denk hierbij aan de sanseveria of aloë vera.

Natuurlijke materialen

Naast planten kunnen andere natuurlijke materialen in de badkamer bijdragen aan het rustgevende effect. Werk met lichte houten elementen zoals kastjes of opbergplanken aan de muur. Natuurstenen tegels zijn ook een uitstekend idee voor op de badkamervloer. Naast een praktische plek kan de badkamer dus ook echt een plek van ontspanning zijn. Met passende opbergruimte, lichte kleuren, een fijne geur en wat mooie houten details is jouw badkamer binnen de kortste keren mega-relaxed!

De foto van de badkamer is een digitale simulatie van 'De Mangelaar'. Een prachtig nieuwbouwproject in Madonna (Langemark-Poelkapelle), meer info over dit topproject vindt u op onze website onder 'Nieuwbouw'.

Gerelateerde berichten

Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Lees meer
Welke hernieuwbare energie kiezen voor je nieuwbouw

Welke hernieuwbare energie kiezen voor je nieuwbouw

Lees meer