09/07/2020

DE 7 MOOISTE HOEKJES IN DE WESTHOEK

DE 7 MOOISTE HOEKJES IN DE WESTHOEK

In de Westhoek valt heel wat te beleven. Aaron Rotsaert, content marketeer bij Diksimmo, maakte een selectie van de 7 mooiste hoekjes in de Westhoek. Dit is uiteraard zijn mening, het kan zijn dat u er anders over denkt. Als u van plan bent om iets leuks te doen in de vakantie, kunt u hier wel wat inspiratie opdoen.
 

Lampernisse

Misschien wel het kleinste dorpje van de Westhoek. Met zijn 200 inwoners is lampernisse de ideale plaats om even te ontsnappen uit de drukte van de stad. De lucht is er nog helder en de mensen goedgezind. De pitoreske graslandschappen maken dit het ideale uitje als je op zoek bent naar rust en stilte.
 

Dranouter

Liever wat meer mensen en muziek rond je heen? Dan moet je in Dranouter zijn. Jaarlijks wordt daar het gezellig familiefestival Dranouter georganiseerd. Gezellige sfeer, folkmuziek en ambiance. Meer heeft een mens niet nodig.
 

De Kemmelberg

Toch liever wat sportiever? Dan moet je naar de Kemmelberg: Het walhalla van de sportliefhebber. Deze kuitenbijter is bekend en berucht bij heel wat wielrenners. Opletten voor uitstekende kasseistenen!
 

Tyne Cot Cemetery

De grootste commonwealth begraafplaats ter wereld. 12.000 gesneuvelden van de Eerste Wereldoorlog liggen hier begraven. Een must-see voor iedereen met interesse voor WO I.
 

De Sint-Sixtusabdij

Hier ontstaat het trapistenbier van Westvleteren. Het brouwsel ‘Westvleteren 12’ werd meermaals verkozen tot het beste bier ter wereld! (Ratebeer)
Dit trappistenbier is exclusief verkrijgbaar in de Sint-Sixtusabdij en wordt gezien als de ‘holy grail’ onder bierfanaten.


West-front

Hier bevind zich het imposante Albert 1-monument. Als je ernaartoe gaat, ga dan zeker eens tot boven. Het uitzicht is de moeite waard. Zicht op zee, de stad en het hinterland maken dit de geknipte plek om prachtige panoramabeelden vast te leggen.
 

De Menenpoort

De Menenpoort is een herdenkingsmonument dat in 1927 door de britten werd gebouwd. (wikipedia) De poort werd gebouwd ter nagedachtenis van ongeveer 54.900 Britse soldaten die in de Eerste Wereldoorlog sneuvelden en niet meer geïdentificeerd werden. Al sinds 1928 wordt elke avond om 20u stipt de ‘Last post’ geblazen onder de menenpoort. Dit als herdenking voor de gesneuvelden.

Als u de menenpoort bezoekt, kom dan zeker ook eens langs bij ons kantoor op de Meenseweg 1. We zullen u met veel plezier ontvangen.

Gerelateerde berichten

EEN FRISSE KIJK OP HET LEVEN: ALLES WAT U MOET WETEN OVER AIRCO'S

EEN FRISSE KIJK OP HET LEVEN: ALLES WAT U MOET WETEN OVER AIRCO'S

Lees meer
7 zaken die je moet aanpassen aan je woning zodat jij zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen!

7 zaken die je moet aanpassen aan je woning zodat jij zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen!

Lees meer