07/08/2020

EEN FRISSE KIJK OP HET LEVEN: ALLES WAT U MOET WETEN OVER AIRCO'S

EEN FRISSE KIJK OP HET LEVEN: ALLES WAT U MOET WETEN OVER AIRCO'S

Houdt u het ook niet langer uit met dit warme weer? Dan hebben wij voor u de oplossing. Airco’s zijn echt wel betaalbaar en ze maken uw leven een stuk ‘cooler’.
Als u overweegt om een airco aan te schaffen raden we u aan om dit blogbericht eens te lezen. We hebben een antwoord op al uw vragen over airco’s.

 

Hoe werkt een airco precies?

Airco’s hebben twee units: een binnenunit en een buitenunit. De binnenunit onttrekt de warmte uit uw huis en voert deze af naar buiten via de buitenunit. De twee units worden verbonden via de compressor. Deze laatste is gevuld met koelvloeistof dat verdampt door de warmte. Op die manier blijft uw woning koel, zolang de airco aan staat herhaalt dit proces zich.

 

Welk soort airco past het best bij mijn voorkeuren?

Over het algemeen kunnen we drie verschillende soorten airco’s onderscheiden: split systemen, multisplit-systemen en mobiele airco’s.

 

 1. Split-systemen:
  Dit komt het meeste voor. Dergelijke systemen bestaan uit één binnen- en buitenunit. Dit systeem is ideaal als u 1 kamer wilt verkoelen.
   
 2. Multisplit-systemen:
  Dit systeem bestaat uit één buitenunit en meerdere binnenunits. Ideaal als u verschillende kamers in één keer wilt verkoelen.
   
 3. Mobiele airco’s:
  Deze systemen staan op wieltjes, wat ze gemakkelijk verplaatsbaar maakt. De warme lucht wordt afgevoerd naar buiten via een slang.


Ontelbare binnenunits om uit te kiezen, welke neem ik het best?

Ook hier onderscheiden we drie verschillende soorten:

 

 1. Wandmodellen:
  Dit zijn de meest compacte oplossingen, er zijn heel wat stijlvolle modellen op de markt die ongetwijfeld passen in uw interieur.
   
 2. Vloermodellen:
  Deze modellen passen het best onder uw vensterbank of in een nis. Deze modellen zijn vaak echter een stuk zuimer in omvang dan wandmodellen.
   
 3. Ingebouwde modellen:
  Allicht de meest stijlvolle oplossing. Bij deze modellen ziet u geen binnenunit, enkel de roosters zijn zichtbaar. De units worden in het plafond of de muur geïmplementeerd. Ideaal als uw de strakheid van uw interieur wil behouden.

 

Waar kan ik een airco aanschaffen?

Er zijn heel wat leveranciers van dergelijke systemen. Bent u op zoek naar een geschikte stielman  in uw regio? Kijk dan zeker eens op www.bouwvakkersonline.be
Ook bij ons op kantoor hebben we hiervan gebruik gemaakt. We lieten recent airco’s installeren in ons kantoor te Diksmuide.
Bij bouwvakkersonline vindt u gegarandeerd een vakman die uw airco kan komen installeren.

Gerelateerde berichten

3 vragen over nieuwe registratierechten

3 vragen over nieuwe registratierechten

Lees meer
OPRUIMTIPS VOOR EEN BETERE VERKOOP VAN UW WONING

OPRUIMTIPS VOOR EEN BETERE VERKOOP VAN UW WONING

Lees meer