03/03/2023

Keuken boven en slaapkamer beneden

Keuken boven en slaapkamer beneden

De meest voor de hand liggende indeling van uw woning is dat de slaapkamers boven zijn en de leefruimte en keuken beneden. Toch is dit niet voor alle woningen de beste optie. om de ruimtes van uw (toekomstige) woning te optimaliseren en meer ruimte te creëren in huis moet af en toe eens out of the box gedacht worden. Overweeg zeker eens om de keuken boven te plaatsen en de slaapkamers beneden. Hieronder geven we u een aantal voordelen van deze unieke woningindeling.
 

1. Creëer meer natuurlijke lichtinval in huis

Is uw woning noordgericht? Hierdoor heeft u overdag minder lichtinval in de leefruimtes. Door de indeling van uw woning om te draaien creërt u meer natuurlijke lichtinval in uw woonkamer en keuken.
 

2. Een koelere slaapkamer

Een tweede voordeel van boven leven en beneden slapen is dat uw slaapkamers koeler blijven tijdens warme dagen. Warme lucht stijgt, dus hoe lager de slaapkamer, hoe koeler het is tijdens warme zomerdagen.
 

3. Bespaar op elektriciteit en verwarming

Doordat u langer natuurlijke lichtinval hebt in uw keuken en woonkamer boven, zal u minder snel het licht aansteken. Het blijft ook langer warm, waardoor u ook kan besparen op verwarming. Iets wat zeker niet onbelangrijk is in deze tijden van stijgende energieprijzen.
 

4. Een minder compact gevoel in huis

Boven leven en beneden slapen is een perfecte woontip voor mensen met een iets kleinere woning. U creërt namelijk meer ruimte in huis. Benut uw bewoonbare oppervlakte optimaal door uw woonkamer en keuken boven te plaatsen. U zult merken dat u veel meer ruimte hebt in huis en een minder 'besloten' gevoel.
 

5. Geniet elke dag van een prachtig zicht

Er is niets rustgevender dan tijdens het koken of in de zetel zitten genieten van het prachtige uitzicht vanop uw bovenverdieping. Zeker als u een landelijk gelegen woning hebt is dit een enorme meerwaarde.

 

Uiteraard is het niet voor iedereen aangeraden om boven de woonkamer/keuken en beneden de slaapkamers te plaatsen. Wilt u graag meer persoonlijk advies? Maak nu uw afspraak en we helpen u graag verder.

Gerelateerde berichten

6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

6 simpele aanpassingen om van jouw badkamer een oase van rust te maken

Lees meer
Vind uw droomwoning nu ook op immoscoop

Vind uw droomwoning nu ook op immoscoop

Lees meer