30/08/2023

Waarom kiezen voor een keramische eettafel?

Waarom kiezen voor een keramische eettafel?

Er zijn veel dingen om rekening mee te houden wanneer je een eettafel kiest, en dan hebben we het nog niet eens over het onderhoud van het tafelblad. Keramische eettafels zijn bijzonder aantrekkelijk vanwege hun luxueuze ontwerp en stevigheid. Ze combineren het beste van beide werelden: de pracht van een marmeren blad zonder het gedoe van intensief onderhoud. Twijfel je nog? We hebben een lijst gemaakt met de voordelen van het hebben van een keramische eettafel. Blijf lezen om erachter te komen hoe zo'n tafel je dagelijks leven wat makkelijker kan maken.

Makkelijk schoon te maken

Keramische tafels van de Belgische meubelwinkel zijn heel goed bestand tegen vlekken, dus je hoeft niet bang te zijn om iets vuil te maken! In tegenstelling tot andere veelgebruikte materialen voor tafelbladen hoef je je geen zorgen te maken dat verf, eten, drinken en andere stoffen die normaal gesproken voor problemen zouden zorgen als ze in de buurt van je tafelblad komen, vlekken zullen achterlaten op een keramisch tafelblad. Als er per ongeluk een grote hoeveelheid vloeistof wordt gemorst, kun je verse vlekken verwijderen met een mengsel van baking soda en water - gewoon afvegen met een natte spons of doek.

Krasbestendig

Keramiek heeft eigenlijk niet veel extra bescherming nodig, want deze tafelbladen zijn erg moeilijk te bekrassen! Je hoeft je geen zorgen te maken als mensen borden en kopjes over de tafel schuiven, sleutels laten vallen of zelfs met het scherpste mes eten hakken. Keramiek is enorm sterk, wat betekent dat het minder gevoelig is voor krassen en vlekken dan natuursteen, zoals marmer.

Hygiënisch

Niet alleen kun je keramiek gemakkelijk schoonmaken en ontsmetten met normale huishoudelijke schoonmaakmiddelen, maar keramiek is ook waterbestendig. Dit betekent dat bacteriën en mijten geen kans krijgen om zich op het gladde oppervlak te nestelen. Waarom heeft keramiek deze fantastische eigenschap? In het begin van het productieproces bestaat het keramische materiaal uit heel fijn poeder dat bijna geen vocht bevat, dit noemen we verneveld poeder. De buitengewone kracht die gebruikt wordt om dit poeder te persen en de extreem hoge temperaturen tijdens het bakken zorgen ervoor dat keramiek een opmerkelijke dichtheid krijgt. Dit maakt het materiaal niet-poreus, met bijna geen opname van water. Daarom is het altijd makkelijk te reinigen.

Zeer duurzaam

Het is geen toeval dat we nog steeds oude keramische voorwerpen vinden die na eeuwen nog steeds volledig intact zijn. Dit komt doordat keramiek buitengewoon duurzaam is. Het is niet alleen bestand tegen schokken en klappen - het kan zelfs de hardste stoten van vallende voorwerpen of onhandige handen doorstaan. Keramische tafels zijn ook bestand tegen hitte en zuren. Dit betekent dat je hete borden direct op het tafelblad kunt zetten en dat zure ingrediënten en vloeistoffen gemorst kunnen worden zonder dat dit problemen veroorzaakt. Dus, een keramische eettafel heeft enorm veel voordelen. Heb jij er al een?

Gerelateerde berichten

7 verbouwingen waarvan je niet wist dat een vergunning nodig is.

7 verbouwingen waarvan je niet wist dat een vergunning nodig is.

Lees meer
Bloemenbehang van bij de bomma en bompa is de nieuwste interieurtrend

Bloemenbehang van bij de bomma en bompa is de nieuwste interieurtrend

Lees meer