10/05/2020

OPRUIMTIPS VOOR EEN BETERE VERKOOP VAN UW WONING

OPRUIMTIPS VOOR EEN BETERE VERKOOP VAN UW WONING

Of je nu een geboren sloddervos bent of niet, iédereen kan een ordelijk huis hebben. Het is gewoon een kwestie van… opruimen! Niet elke dag een beetje, maar één keer grondig. 

Wil jij ook wat magie in huis, wil je ook uw bezoekers een nette en verzorgde indruk nalaten? Ga dan aan de slag met deze vijf tips:

1. Opruimen begint met weggooien

Het is tijd om komaf te maken met spullen die je nooit gebruikt en voorwerpen die je ongelukkig maken. Maakt het ding in kwestie je gelukkig? Bekijk elk voorwerp, houd het even vast en voel wat het bij je oproept. Word je er niet blij van? Weg ermee!

2. Ruim alléén op

Ken je de situatie waarin jíj wat wil weggooien maar je kinderen/partner/ouders die spullen toch willen houden? Vermijd die patstelling en ga alleen aan de slag. Spullen hebben maar één baas en dat is hun eigenaar. Het enige argument om iets te houden is of jij er gelukkig van wordt. Welke ‘verzachtende omstandigheden’ je huisgenoten ook aanhalen.

3. Ruim op per categorie, niet per plek

Het is verleidelijk: Je opruim starten in badkamer of keuken. Maar opruimen per categorie is veel efficiënter. Misschien liggen er kleren in je badkamer, je slaapkamer én in je vestiaire? Behoud het overzicht en breng al je spullen van dezelfde categorie samen. En doe dat in deze volgorde: eerst je kleren, dan je boeken, papieren, prullaria en tot slot souvenirs en spullen met emotionele waarde. Zo ga je van makkelijk naar moeilijk tewerk en train je je opruim-skills!

4. Kies een nieuwe plek voor je spullen

Zodra je beslist hebt welke spullen je wil houden rest er jou nog maar één opdracht: ze een vaste plek geven. Daarna is opruimen a piece of cake: als je iets niet meer gebruikt, leg je het gewoon terug op zijn vaste plaats. Dure opbergsystemen heb je daar trouwens niet voor nodig. Met schoendozen kom je al een heel eind.

Tips-opruimen-marie-kondo

5. En … klaar!

Denk eraan, een verzorgde woning bezorgt de bezoekers een goed gevoel, dit is toch wat je wil als je potentieel nieuwe eigenaars in uw woning moet ontvangen? 

bron: zimmo

Gerelateerde berichten

Ga je binnenkort bouwen? Lees dan onderstaand bericht.

Ga je binnenkort bouwen? Lees dan onderstaand bericht.

Lees meer
Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Project Weegschede te Gijverinkhove in trek bij ondernemers

Lees meer