15/07/2021

Op exotische trip in eigen huis

Op exotische trip in eigen huis

Snakt u ook naar een exotische vakantie? Wij ook! Maar wat als ik u zeg dat u op een zeer simpele manier het exotische gevoel binnen in uw woning kan brengen. Ook wel DE trend van 2021 genoemd: kamerplanten.

 

Verschillende voordelen

Een aantal planten in uw woning zorgen meteen al voor iets meer sfeer. Zeker als u een exotische toets wil geven aan de inrichting van uw woning. Maar ook als u het liever wat simpeler houdt, kunt u zeker gebruik maken van enkel minimalistischere planten.

Daarnaast zal u ook wel hebben gehoord dat planten luchtzuiverend werken. De planten zetten namenlijk CO2 om in zuurstof en kunnen daarnaast waterdamp uitstoten. Dit geeft als gevolg dat er een betere luchtvochtigheid en luchtkwaliteit is. Uiteindelijk resulteert dit in een betere nachtrust, concentratie en minder hoofdpijn.

Kunnen uw kinderen, huisdieren of echtgenoot(e) wel eens luidruchtig zijn? Dan bieden kamerplanten ook een alternatieve oplossing voor dit probleem. Vooral grote planten of wanden met planten zorgen voor een betere akoestiek.

 

Exotische toets in uw woning

Hoe meer groen, hoe beter! U kunt een combinatie maken van grootbladige kamerplanten en kleine planten of een grote staande plant met een hangende klimplant. Als u planten in huis neemt, kunnen bijpassende potten of plantenbakken natuurlijk niet ontbreken. Om het zo natuurlijk mogelijk over te laten komen, maakt u best gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Denk aan groen, aardetinten, donkergrijs, riet,…

 

Aankleding

Ook bij Diksimmo maken we gebruik van planten voor de aankleding van uw woning. Hier vindt u alvast een aantal voorbeelden.

Gerelateerde berichten

6 slimme manieren om zelfs een kleine ruimte op te delen

6 slimme manieren om zelfs een kleine ruimte op te delen

Lees meer
Een van de zeven mooiste cafés ter wereld ligt in... Sint-Niklaas

Een van de zeven mooiste cafés ter wereld ligt in... Sint-Niklaas

Lees meer